Openingstijden:
   
Maandag Gesloten
Dinsdag 9:00 - 17:00
Woensdag 9:00 - 12:00
Donderdag 9:00 - 17:00
Vrijdag 9:00 - 17:00
Zaterdag Gesloten
Zondag Gesloten

 

 

De Curly Girl methode

De Curly Girl methode ofwel CG methode is een natuurlijke manier van haarverzorging voor gekruld haar, een vorm van deze methode werd in Amerika gebruikt door de AfroAmerikaanse vrouw. De New Yorkse, Lorraine Massey heeft deze methode verder ontwikkeld en uitgewerkt in een boek en gaf het de naam Curly Girl method. Deze krul routine is speciaal ontwikkeld voor  krullend haar. Inmiddels is deze methode overgewaaid naar Europa en een echte hype te noemen. Het internet raakt overspoeld met informatie over Curly Girl methode. Deze methode maakt de krullen gezonder.

Het is een methode, waarbij je alleen haarproducten gebruikt die geen sulfaten, siliconen, minerale oliën en bepaalde alcohol bevatten. Veel van deze ingrediënten drogen je haar uit. De CG methode vermijdt geen parabenen. Toch kiezen veel CG'ers ervoor om deze te vermijden, daarom zijn al onze producten ook vrij van parabenen.

Krullend haar heeft meer vocht nodig dan steil haar, daarom is de CG-methode ontstaan voor en door mensen met krullen, dit betekent niet dat mensen met steil haar geen baat kunnen hebben bij deze methode.  Sterker nog, het zou ook nog kunnen dat je denkt steil haar te hebben, maar dat door het toepassen van de CG-methode je meer krul of slag blijkt te hebben dan je eerst dacht! Het vermijden van slechte ingrediënten in je haarproducten is natuurlijk goed voor elk haartype, niet alleen voor krullend haar.